Teatteri illan jälkeen meillä oli kahden hengen rapujuhlat. Kaupan pakasterapuja kylläkin mutta omalla "kylvyllä" kyllästetty. Tosi hyviä olivat niitä oli henk.kohden noin 30 rapua.

1764489.jpg 

Tässä koko komeus odottaa nauttimista.

Ja näistä sitten jäi saksia syömättä,joten ajattelin tehdä huommenna rapukeiton.

1764490.jpg

Tämä on  minun viimeinen  tämän illan herkullinen rapu leipä. Nam,kannattais kokeilla kuka ei vielä ole maistanut ravun  hienoa makua.

1764491.jpg

Tässä koko repertuaari,Kuivaa kuohuvaa tällä kertaa vaaleanpunaista ja snapsit.Ilman näitä ei rapujuhlia oikeastaan  voi juuri järjestää. Seuraavana päivänä tein siis keiton joka oli erittäin onnistunut.Suurin piirtein ohje tulee tässä:

 Kasa rikottuja ravun saksia keittelin pienessä vesimäärässä ja lisäsin hiukan tilliä ja valkopippuria liemeen.

 Kuullotin voita ja purjosipulia hetken ja lisäsin vehnäjauhoja  ja sen jälkeen rapulientä hiljalleen jotta tuli sopiva liemi (vettä tarvittaessa).

Kalakastiketta hiukan ja kuivaa kuohuviiniä tms.voi lisätä, ihan lopuksi tilkka kermaa , suolaa, pippuria ja sitruunan mehua puristus.Pinnalle tilliä ja paprika jauhetta,vaaleaa leipää paahdettuna 

 niin a´vot hyvää on.Ja pääruuaksi oli Iltalehden ohjeen mukaa tehtyjä "Serranokinkku" karitsan kyljyksiä Grillissä . Veneperunoita ja salaattia. Oi hyvää oli ,arvatkaa vain kuinka. Hyvä punaviini juomana on "piste iin päälle".